Az ajtó és szegő színének kapcsolatáról

Főoldal > az-ajto-es-szego-szinenek-kapcsolatarol

Általános kérdés, hogy kell-e egyeznie az ajtólap színének a szegők színével. Manapság már ritka, hogy szigorú szabályokhoz köt a lakberendezés, így egyértelmű, hogy erre a kérdésre nemmel kell válaszolnunk. Természetesen ha különböző színeket választunk nekik, érdemes körültekintően választanunk, de nagyobb mozgásteret nyerhetünk, ha nem csak egy színt kell meghatároznunk a szegőnek és a dekorfóliás beltéri ajtó lapjának egyszerre.

Három lehetőségünk van ebben az esetben:

  • Ugyanolyan színűre festjük a szegőt és az ajtó lapját
  • Kiegészítő színeket választunk
  • Kontrasztos színt kap a szegő és a beltéri ajtó

Egyszínű

Biztonsági játékosoknak ajánljuk az egyszínű megoldást, ezt ugyanis nehéz elrontani. A szegő leggyakrabban fehér vagy törtfehér színben tündököl, így ha a beltéri ajtó is ezt a színt kapja, egyszerűen megteremthetjük a harmóniát, arról nem is beszélve, hogy a szoba falaival már bátrabbak lehetünk.

Kiegészítő színek

Optimális választás a kiegészítő színek használata azoknak, akik egy színnél többet szeretnének, de még mindig kicsi hibalehetőséggel dolgoznának. A kiegészítő szín egy adott szín több árnyalatát foglalja magába, így nem tévedünk ugyan messzire egy színtől, de mégis mélységet adhatunk szobánknak.

Kontrasztos színek

A kontrasztos színeket határozottan a bátrabbaknak ajánljuk, hiszen itt már messze nem elhanyagolható a szobák fala, és a szobában megteremtett légkör, stílus. Könnyen giccses hatást kelthetünk, ha túlszínezzük, azonban ha sikerül megtalálni a megfelelő színkombinációt, garantált lesz a siker.