Kérj tőlünk ingyenes árajánlatot most!

Kapcsolatfelvétel

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Amit még kínálunk: ingyenes árajánlat készítés, ingyenes felmérés, bontás – beépítés, tiszta gyors precíz munka!

A megfelelően kiválasztott beltéri ajtó az otthonok ékességévé válhat

Amikor sor kerül a beltéri ajtó kiválasztására otthonunk, illetve irodánk belső környezete számára több paramétert is figyelembe veszünk a döntés során, melyek között helyhez jut a stílus, a tartósság-kérdés, a kivitel és a szín egyaránt. Amikor megálmodjuk álmaink otthonát a berendezésre is nagy hangsúlyt fektetünk, és mindeközben mérvadónak tartjuk a testre szabást és a funkcionalitást. A beltéri ajtók összekötik és elválasztják a belső tereket, határolnak, hőt és hangot szigetelnek, ugyanakkor dizájnelemként is szerepet vállalnak – ez utóbbi esetében pedig a praktikum és az ajtóktól elvárt teljesítmény mellett képbe lépnek az esztétikai ismérvek is.

Napjainkban egy sor beltéri ajtótípus áll a rendelkezésünkre, melyet igényeinkhez, elvárásainkhoz és nem utolsó sorban pénztárcánkhoz igazíthatunk. Ezek a modern ajtók a maguk gazdag stílus-, szín-, forma- és méretválasztékával szinte bármely olyan kitétnek megfelelnek, amelyekkel a hagyományos funkciójuk mellett már bútorként is tekinthetünk a ház ezen elengedhetetlen elemeire. A gyártók arra is gondosan figyelnek, hogy a külcsín és praktikum megléte mellett a helyigényhez is igazítani tudják a beltéri ajtókat.

Madarat tolláról házat ajtójáról…

A több típusú beltéri ajtók között kiválaszthatjuk a ház stílusjegyeihez leginkább illeszkedő változatokat, így voksolhatunk példaképpen a beltéri lengőajtók, tolóajtók, szárnyas ajtók közül akár. Mindemellett pedig választhatunk prémium minőségű, vagy középkategóriás termékeket egyaránt.

beltéri ajtó

A magas minőségű laminált beltéri ajtó hosszan tartó minőséggel örvendezteti meg a háztulajdonosokat. A klasszikus változatú festett MDF beltéri ajtó a prémium minőséget képviseli, és főbb jellemvonásai között megemlítendő: UV-állósága, mely okén nem veszít színéből, nem igényel utókezelést, és rendkívül időtállónak bizonyul. Mindazok számára, akik kedvelik a természetes mintákat, a letisztult eleganciát, választhatják a műgyanta réteggel bevont, fóliás, középkategóriás CPL beltéri ajtótípust, melyhez gyors gyártást és egyedi méreteket is kérhetnek. A faerezet mintázatú, dekorfóliával burkolt beltéri ajtók – a CPL és CLPL típusokkal ellentétben – kizárólag szabványméretben szerezhetők be.

A beltéri ajtó szerepe a belsőépítészetben

Mindazok, akik otthonuk vásárlásán, építésén, berendezésén, felújításán gondolkodnak, tudják, hogy a megvalósítandó álomképhez számtalan apró, azonban esszenciális lépésre és részletre érdemes figyelni, hogy a végeredmény valóságos látószerv-wellness lehessen. A lakótér általános atmoszféráját temérdek tényező befolyásolja, melyben a belsőépítészet is kiemelt helyhez jut. Manapság már nem meglepő, ha egy a házból otthont varázsolni mottóval felvértezett háztulajdonos éppen olyan gondosan választja ki az ízlésének megfelelő beltéri ajtót, mint a szófát, a komódot vagy éppenséggel a lakásöltöztető textíliákat.

Színek és (össz)hatások

beltéri ajtó és a bútorok színe: ahogy a bútorok, a szövetanyagok vagy éppenséggel a fal esetében egyaránt kulcsfontosságú szempont a szín megválasztása, úgy a beltéri ajtó sem mentesül(het) ez alól a figyelmesség alól. A színek hangulatra és dizájnra gyakorolt hatása kimagasló.

beltéri ajtó

beltéri ajtó és a padló színe – a beltér e két alapvető, egyúttal szembeötlő eleme, a padló és az ajtó, nagyot nyomhat a hangulatkeltés-latban, ezért fontos figyelni e kettő színharmóniájára.

Amiért a beltéri ajtó megválasztása többé nem lehet részletkérdés

 • a beltéri ajtó fontos szerepet játszik a ház belsejébe toppanók első benyomáskeltésében, ezért a minőség, a tartósság és a külcsín megléte egyaránt fontos – hiszen az ajtók nem csupán védik otthonainkat, hanem formálják is annak arculatát
 • az ajtó tanúskodhat a háztulajdonos stílusáról
 • befolyásolja a lakótér értékét
 • az ajtók a ház külső és belső részén egyaránt az otthontervezés szerves részét képezik
 • az üveges beltéri ajtó példányai valóságos műalkotássá formálhatják az otthonokat
 • azon elemek közé sorolható, melyek vizuális hatást kölcsönöznek a lakóingatlanoknak
 • növelik az otthon és a privát szféra biztonságát
 • modern és klasszikus, egyedi és bonyolult kivitelben ugyancsak elkészülnek a háztulajdonosok legnagyobb örömére
 • egy fehér színre festett beltéri ajtó minimalista és kifinomult megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek – kiváló példa arra, hogy stílusosak és elegánsak mélyzsebbe-nyúlás nélkül is válhatnak az ingatlantulajdonosok.

Egy lakásfelújítási vagy -építési projekt egyik fontos passzusa az ajtócsere, hiszen egy kiválóan megválasztott beltéri ajtó karakteresebbé, vonzóbbá, ugyanakkor biztonságosabbá formálhatja az otthonok belső tereit.

beltéri ajtó

Találja meg Ön is az otthona stílusjegyeihez legoptimálisabban illeszkedő beltéri ajtótípusokat.

Beltéri ajtók

A házépítés vagy a lakás felújítás önmagában is igen stresszes és időigényes, ezért a belső terek stílusos kialakítását érdemes szakemberre bízni. A belső enteriőrök hangulatát legelsők között meghatározó elemek a beltéri ajtók, amelyek dekorációs értéke kimagasló.

Éppen ezért a lakberendezők és a megrendelők is az innovatív, esztétikus és különleges beltéri ajtók után érdeklődnek elsősorban. Vagyis alapvető elvárás lett a jelentős négyzetméternyi felületet kitevő beltéri ajtók irányában a prémium minőségű alapanyag felhasználás, a gazdag színválaszték, a lendületes és kifinomult minták, a kiváló hőszigetelési és hangszigetelési tulajdonság. A jól megválasztott beltéri ajtók tökéletes harmóniát alkotnak a falakkal, a padlóburkolatokkal, a drapériákkal és a bútorokkal is. Valójában egymás kiegészítő elemeiként alkotnak egységet a helyiségekben.

Mire fektessünk mindenképp nagy hangsúlyt?

A beltéri ajtók alapanyagára! Egyrészt ez határozza meg elsősorban, hogy meddig marad ajtó az ajtó. A legjobb választás lehet a fa beltéri ajtó, ám időtálló szépségét bizony meg kell fizetni! Másrészt méltán elismertek az MDF beltéri ajtók, melyek szemkápráztató mintákkal, színekkel és variációkkal rendelhetők, vagy akár egyedi igények mentén tervezhetők!

A minőségi kiegészítő elemekre! A beltéri ajtók többségével kapunk 2-3 táskás pántot, zárfogadó lemezt és bevéső zárat, s habár ezek a szemnek szinte észrevehetetlenek, mégis szerfelett sokat számítanak a beltéri ajtók komfortos használatában.

A beltéri ajtók általános bemutatása

beltéri ajtó

Egy lakás vagy ház vásárlásakor, vagy megtervezett felújításakor nem feltétlenül csak a bejárati ajtók miatt kell fájnia a fejünknek, hanem a beltéri ajtók miatt is, hiszen a helyiségek beltéri esztétikai összképéhez egyértelműen hozzátesznek jelenlétükkel. Hogyha egy teljesen elegáns és igényes lakóhelyiséget szeretnénk létrehozni, akkor egészen biztosan el kell gondolkodni azon, hogy milyen beltéri ajtó legyen megtalálható az egyes helyiségekben. Bár egy bejárati ajtó esetében nem tűnik annyira fontosnak a külső esztétikai összhang, a beltéri ajtók esetében nagyon is lényeges, ugyanis más berendezési tárgyakkal, a falakkal, a padlóval is egyértelműen remek összképet kell alkotniuk.

Többfajta kivitelben is kapható szinte az összes beltéri ajtó, lehet:

 • tömör változat
 • üveges változat
 • festett változat

Az első kettő elég gyakorinak számít a bejárati ajtók esetében, utóbbi a bejárati ajtó kiviteleinél nem igazán elterjedt, ugyanis vagy fából készülő vagy műanyag bejárati ajtó változatokat találhatunk meg a piacon. Az sem feltétlenül mindegy a beltéri ajtó esetében, hogy egy fő elemnek szánjuk és hangsúlyos része lesz a helyiségeknek, vagy valamilyen általános elemként tekintünk rá. Szerencsére a bejárati ajtók kiválasztásánál ezzel nem igazán kell foglalkozni, hiszen ez a kétfajta szerep nem igazán illik rá. Bármely típusú és kivitelű beltéri ajtók esetében valószínűleg hosszú távra szeretnénk megvásárolni az adott terméket, ezért fontos, hogy időtálló, strapabíró és minőségi legyen az egész szerkezet, bár az talán egyértelmű ezeknél a termékeknél, hogy bizony ára van a minőségi beltéri ajtó termékeknek!

Nagyon sok ember azonban úgy gondolja, hogy nem annyira fontos kiválasztani a legjobb minőségű beltéri ajtót, ugyanis csak egyfajta térelválasztók vagy átlagos nyílászárók. Fontos pedig arra is gondolni, hogy egyedi hőszigetelési és hangszigetelési tulajdonsága van a beltéri ajtók minden fajtájának, ahogyan az sem elengedhetetlen részlet, hogy rendkívül modern, a mai elvárásoknak megfelelő színekkel és mintákkal lehet már megvásárolni a kiválasztott beltéri ajtót, egyáltalán nem lesznek unalmasak és hétköznapiak. Elmondható azonban minden beltéri ajtó típusról az, amely a bejárati ajtó témájában egyáltalán nem, hogy teljes körű díszítőelemként is funkcionálnak egy adott helyiségben, annak ellenére, hogy nem foglalnak el túl nagy helyet az alapterületből.

 

beltéri ajtó

Az egyik legfontosabb minden beltéri ajtó esetében, hogy a használat során ne tudjon eldeformálódni a szerkezet, bármilyen külső hatás után is eredeti állapotát őrizze meg. Pontosan emiatt szükséges, ahogyan a fából készült bejárati ajtók gyártásánál is, hogy minél kisebb legyen a nedvességtartalma az alapanyagnak, jól szárított legyen a szerkezete. A beltéri ajtók, valamint a bejárati ajtó készítésénél is alapfeltételnek számít, hogy kizárólag magas minőségű alapanyagból készüljenek a gyárban. A beltéri ajtó minden típusát rendkívül modern asztalosipari gépekkel szoktál elkészíteni, de természetesen ez igaz a bejárati ajtókra is, mely alól kivétel a műanyag bejárati ajtó és a biztonsági bejárati ajtó, hiszen a biztonsági bejárati ajtó például a legtöbb esetben valamilyen fémből szokott készülni. A modern gyártósori gépeknek köszönhetően a gyártási folyamat nem igazán igényel túlzottan nagy emberi munkát. Ezt tulajdonképpen előnynek is tekinthetjük a beltéri ajtók esetében, hiszen annál kisebb a hibázási lehetőségek aránya, melynek köszönhetően az esztétikai hibás és rossz minőségű alapanyagból készült szerkezetek is kevesebben lesznek.

A minőségi és modern alapanyagból kizárólag előre megszabott technológia segítségével készülnek a beltéri ajtó betétrészei, legyen szó MDF beltéri ajtórólfestett beltéri ajtórólCPL beltéri ajtóróllaminált ajtókrólfestett beltéri ajtóróldekor ajtókról vagy fenyő beltéri ajtóról.

A betétrész lehet:

 • MDF tábla
 • rétegelt lemez
 • üreges forgácslap
 • faforgácslap

A legtöbb esetben a papírrácsos betét szokott jelen lenni a beltéri ajtók ajtólapjában, de ez a szerkezet leggyengébb eleme is. Tömör és furatos forgácslapot is alkalmaznak néhányan, de éppen más megoldásoktól sem szoktak elzárkózni a gyártók. A beltéri ajtó éleiről tudni kell, hogy az esetek többségében tömör fa szokott lenni, de MDF anyag is előfordul, bár ritkábban. A megerősítéshez és a lezáráshoz keményfa vagy tömör betétléceket szokás használni, de az MDF is előfordulhat néha. A külső, látható felület minőségi anyagokból szokott készülni minden beltéri ajtó esetében. Ezek között is főleg az MDF ajtólap az elterjedtebb, ugyanis tökéletes szabhatósággal, nedvességtartalommal, valamint erősséggel rendelkezik. Ezen a felületen szokott elhelyezkedni a vákuumfólia, a dekor fólia, a CPL fólia a CPL fóliás ajtókon, valamint a festés a festett beltéri ajtónál. Ezekkel olyan minőségű terméket készíthetnek, amelynél nem szükséges évek múltán sem megismételni a felületkezelést. Ezeknek köszönhetően elmondható, hogy a famintázatú felülettel, a festett felülettel, a szép vonalvezetéssel, a lekerekített élekkel, a hosszú élettartamú alapanyagokkal és a modernséggel a beltéri ajtók bármilyen vásárlói igényt ki tudnak elégíteni.

beltéri ajtó

A legtöbb forgalmazónál az üvegezett beltéri ajtók sem ritkák, melyeknek az ára természetesen magasabb, mint az általános típusoknál, hiszen több alapanyagra és munkaidőre van szükség az elkészítésükhöz. Az üveggel szerelt beltéri ajtó egyáltalán nem számít ritka példának, főleg irodákban és modernebb, új építésű lakásokban találkozhatunk velük a remek fényáteresztő képességüknek köszönhetően. A gyártáshoz használt alapanyag tömör fa vagy MDF szokott lenni, mint az MDF beltéri ajtó esetében is.

Emellett elég elterjedt terméknek számítanak a furnérozott beltéri ajtók is, amelyek váza olcsóbb fából vagy MDF-ből szokott készülni. Ezt később egy furnérlemezzel szokták bevonni, melynek köszönhetően a beltéri ajtó felülete teljesen azt a hatást kelti, mintha természetes fából készült volna. Fontos ezek gyártásánál a minőségi alapanyag felhasználása, hiszen kizárólag így vásárolhat meg esztétikailag tökéletes beltéri ajtót a vásárló. Egészen nyugodtan lehet használni hosszabb távon is az ilyen beltéri ajtót, hiszen a kopásállóságáért a több rétegű lakk felel. A vásárlás során több dologról is dönteni kell, mint például a stílusról, a színről, valamint az erezetről.

Természetesen olyan beltéri ajtók is kaphatók a kereskedőknél, amelyeknek minden elemét valódi fából készítették, melynek köszönhetően rendkívül erős szerkezetűek és alakjukat is mindig meg fogják tartani. Ezeknek viszont rendkívül magas ára van a válogatott alapanyagok és az egyedi előírások miatt.

A nálunk kapható beltéri ajtó típusok

Kopásálló CPL ajtó

A CPL ajtó rendkívül kedvező áron kapható nálunk, amely egy középkategóriás terméknek számít. Ez a beltéri ajtó típus fiktív mintát vagy valós fát szokott megjeleníteni a karcálló CPL felületen. A CPL ajtó általában 3-4 hét alatt szokott elkészülni, egyedi méretben, amely megfelel a megrendelő nyílásméreteinek. Ez a kategória a minimum minőség a beltéri ajtók terén.

Laminált beltéri ajtó

A laminált beltéri ajtó nevezhető akár 3D beltéri ajtónak is, minőségi mutatójuk magas, hiszen kizárólag korszerű alapanyagok felhasználásával készülnek. Leginkább azok számára ajánlottak a laminált beltéri ajtók, akik megfizethető áron szeretnének vásárolni egyedi külsővel és hosszan tartó minőséggel rendelkező termékeket. A laminált beltéri ajtó választéka bőséges, hiszen többféle tokszínnel, felületi színnel, üveghelymintával, valamint marásmintával rendelhető meg. (Ajtótervező használható!)

DEEP beltéri ajtók

Kifejezetten minőségi felületkezelést kap a nálunk megvásárolható DEEP beltéri ajtó, amelyet háromdimenziós marással készítenek a gyárban, így a beltéri ajtók között is az egyik legmodernebbnek tekinthető a modern, szemet gyönyörködtető és letisztult külseje miatt. Mivel a választék az egyediség esetében elég széles a DEEP beltéri ajtó esetében, így érdemes előre megtervezni, hogy hogyan is nézzen ki a megrendelt termék. (Ajtótervező használható!)

Festett beltéri ajtó

A háromdimenziós festett beltéri ajtók mindig is a klasszikus változatok közé tartoztak a piacon, melyek minőségi felületéért a hat rétegnyi festék gondoskodik. A festett beltéri ajtók esetében ezt egy profi szakember, gondos munkájával viszik fel a felületre. Mivel rendkívül modern festési technológiát alkalmaznak a festett beltéri ajtó készítésénél, így nem fog besárgulni a világosabb színeknél sem, nyugodtan lehet takarítani is a felületet. A színt a RAL színskála segítségével választhatják ki a megrendelők.

MDF beltéri ajtók – Dekor ajtók

A dekorfelület egy olyan nyomtatott famintázat, amelyet a HDF felületre ragasztanak fel a gyártáskor. A szabvány méretű MDF beltéri ajtó teljes mértékben megállja a helyét az általános használat során, így bármely vásárló számára költséghatékony megoldás lehet, ha valamilyen beltéri ajtót szeretne vásárolni.

Vásárlási tanácsok

Természetesen elsőre talán nem mindenki számára világos, hogy miért is olyan fontosak a beltéri ajtók, valamint azok minősége. A válasz tulajdonképpen akár egyszerűnek is mondható, ugyanis a beltéri ajtó a lakóhelyiségekben mindig jelen vannak, és olyan mérettel rendelkeznek, amelyek egyértelműen észrevehetőek, így nem lehet elhanyagolni őket. A szín és a forma is térformáló hatással bír a beltéri ajtók esetében. Egyértelműen meghatározhatja a lakberendezési tárgyak stílusát, hangulatát és színét, különösen a festett beltéri ajtó, ugyanis az alapvető berendezési tárgyaknál hamarabb kerülnek be a helyiségbe. A falszínek és a burkolatok kiválasztásánál is fontos a beltéri ajtók külső tulajdonságaira odafigyelni.

beltéri ajtó 2

A mai napig furcsa dolog, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem törődik a beltéri ajtók színével és formájával a kiválasztáskor, számukra teljesen mindegy, hogy milyen lesz az adott termék, valamint hogy mennyire illeszkedik a helyiségek összképébe. Akik viszont tanácsokat szeretnének kérni a vásárláshoz, azoknak szívesen segítenek szakembereink a kiválasztáskor, de nem csak a beltéri ajtó kiválasztásában, hanem a hozzá illő padlóburkolatok és falszínek kiválasztásában is akár. Ennek köszönhetően nagyon sok ügyfél szokott pozitív visszajelzéssel élni, hiszen hálásak a szaktanácsadás miatt. Sok vásárló számára érdekes újdonság volt, hogy a parketta és a beltéri ajtók mennyire összhangban tudnak lenni egymással. Számunkra a vásárló elégedettsége és megfelelő döntése a legfontosabb!

Egyéb érdekességek a beltéri ajtóról

Tokok

A beltéri ajtók kaphatók már olyan tokkal is, amelyeket utólag is be lehet építeni és állítani. Ez remek lehetőség, hiszen nem fognak megsérülni a beszereléskor sem a szerkezetek, ezért semmilyen utómunkálatra nem lesz szükség később. Ezek a tokok rendkívül könnyen összeszerelhetők és elhelyezhetők a helyükön. A beltéri ajtó tokja lehet forgácslapból vagy MDF anyagból is, ilyenkor tömör fából készül a tokszerkezet.

Beépítés

Asztalosipari szerelőre van szükség a beltéri ajtó beépítéséhez, hiszen teljesen olyan bútorokról beszélünk, mint akár egy ülőgarnitúra. Ennek köszönhetően ugyanúgy kell a karbantartását is elvégezni. A beépítés után utómunkálatokra nem lesz szükség, semmilyen javítás nem kell majd a falnyílásnál. Ennek köszönhetően egy lakóhelyiség felújítása vagy megépítése végén is nyugodtan be lehet építeni szerkezetet, így nem fog megsérülni más munkafolyamat során.