Hogyan rendeljünk beltéri ajtót otthonunkba

Főoldal > hogyan-rendeljunk-belteri-ajtot-otthonunkba

Hogyan rendeljünk beltéri ajtót otthonunkba

beltéri ajtó rendelés

A beltéri ajtó rendelés körülményes és kockázatos vállalkozás is lehet, ha nem tudjuk, hogy mi alapján rendeljük meg új ajtónkat. Elég, ha egy adatot rosszul adunk meg, és máris indulhat a folyamatos levelezés a téves rendelés miatt, amiért sokan inkább bele se kezdenek. Azonban a beltéri ajtó rendelés egyszerű és gyors folyamat is lehet, ha tudjuk, hogy mit és hogyan mérjünk meg a rendelés leadása előtt. Ehhez készítettünk most egy útmutatót.

Mérd meg az ajtónyílást

beltéri ajtók

Három nagyon fontos adatra lesz szükség a rendelés leadásához.

  • Az ajtónyílás magasságát mérjük a padló tetejétől az ajtófélfa aljáig. Fontos figyelembe venni, hogy ha még hiányzik a padlóburkolat, azt mindenképp vonjuk ki a mért adatból, hiszen ennyivel is kisebb helyet kap majd a beltéri ajtó.
  • A szélességet három ponton is mérjük meg, alul, felül, valamint középen, és a legkisebb értékkel számoljunk a továbbiakban.
  • Meg kell határoznunk a mélységet is, melyet a fal vastagságának mérésével kaphatunk meg.

Találd ki a nyitásirányt

Itt fontos eldöntenünk nem csak azt, hogy a szobába vagy kifele nyíljon-e az ajtó, de azt is, hogy melyik oldalról legyen nyitható. Balos ajtónak minősül az a beltéri ajtó, amivel szemben állva az ajtópántok baloldalon láthatóak, fordított esetben pedig jobbos ajtót kell rendelnünk.

Általánosan bevett szokás, hogy az ajtók mindig a szoba legközelebbi sarka felé nyílnak, de ettől a szabálytól el is térhetünk, nincs kőbe vésve.

Válassz ajtót

beltéri ajtó Budapest

Ha a fent említett adatokkal rendelkezünk, már csak egy lépés maradt. Ki kell választanunk, hogy milyen anyagból, és milyen stílusú ajtót rendeljünk, hiszen az ajtónak nem csak térelválasztási szerepe van, dizájnelemként is megállja a helyét, ha jól választunk. Egy egyszerű, dekorfóliás beltéri ajtó például kiváló választás lehet minimalista stílushoz, de festett beltéri ajtó vagy MDF beltéri ajtó is remekül kiegészíti otthonunk, melyet akár fémcsíkkal, vagy üveges kivitelben is kérhetünk.