Mik a fa bejárati ajtó előnyei

Főoldal > mik-a-belteri-fa-ajto-elonyei

Mik a fa bejárati ajtó előnyei?

fa bejárati ajtóA fa már egy régóta használatban lévő anyag az építőiparban, és aligha látnánk, hogy a közeljövőben bármi is megfoszthatná trónjától.

Nyílászárók gyártásában is kiemelkedően fontos szerepe van, mai napig közkedvelt választásnak számítanak a fa bejárati ajtók, beltéri ajtók, és ablakok is.

Bár a fa ajtók kezdetben tömör fa anyagból készültek, melyek így egy meglehetősen nehezen mozgatható, de annál strapabíróbb ajtónak számítottak, manapság már kikoptak a használatból ezek az ajtók, részben a rendkívül magas áruk, részben pedig funkcionalitásuk miatt. A tömör faanyag helyett a mai technológia inkább felületkezeléssel próbálja elérni azt, hogy továbbra is egy stabil, erős szerkezetet kapjunk, mely így hosszú évekig megőrzi majd minőségét. Ilyen például a nálunk kapható festett beltéri ajtó is, mely amellett, hogy számos színváltozatban kapható, ellenáll a környezet viszontagságainak is.

fa bejárati ajtó

Egy másik technológia alapján pedig a fa bejárati ajtó kap egy szintetikus külső fóliát, mely így hosszútávon is képes megőrizni a fa természetes színeit, anyagát, így készül a dekorfóliás beltéri ajtó is.

Szintén a fa bejárati ajtó előnyére írandó, hogy anyaga miatt könnyű formázni, alakítani, így rendkívül sokoldalúan személyre szabható. Például különböző üvegpanelek elhelyezésére is lehetőséget ad, ahol nem csak az elrendezést választhatjuk ki, hanem azt is, hogy milyen üveg kerüljön be az ajtóba, így a természetes fény is utat törhet otthonunkba. Azt pedig mindenki sejtheti, hogy egy világosabb otthon egyet jelent a jobb, vidámabb közérzettel is.

Ami viszont hátrányára írandó, hogy bizony különleges bánásmódot igényel, tisztítása nem olyan egyszerű, mint egy műanyag ajtónál. Nagyobb odafigyelést igényel, továbbá ha megfelelő hő- és hangszigeteléssel szeretnénk ellátni, az bizony komolyabb összeget is jelenthet.

Ettől eltekintve azonban a fa bejárati ajtó egy olyan természetes hangulatot idéz meg otthonunkban, amit egyszerűen semmi más nem tud elérni.