Szempontok beltéri ajtó választásánál

Főoldal > szempontok-belteri-ajto-valasztasanal

Szempontok beltéri ajtó választásánál

Akár azon törjük magunk épp, hogy álomházunkat húzzuk fel, akár egy régóta húzódó felújításba fogtunk bele, nem kevés munkával, körül járással jár, hogy minden pontosan a helyére kerüljön úgy, hogy teljes elégedettséggel dőlhessünk hátra este a karosszékben. Mi a beltéri ajtók kiválasztásában szeretnénk most segíteni, megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni kiválasztásukkor.

Anyag

A beltéri ajtó anyagának meghatározása jelentős mozzanata a kiválasztási folyamatnak, hiszen nagyrészt ez határozza meg az ajtó minőségét, hogy meddig számíthatunk újonnan vásárolt ajtónkra. A fa beltéri ajtók minősége kimagasló, azonban egy megfelelően kezelt MDF festett beltéri ajtó is kiváló beruházásnak bizonyulhat.

Szín

Egyik legfontosabb szempont, hogy ha a padló színe már adott, ahhoz igazítsuk a beltéri ajtók színét is, hiszen a harmónia megteremtése a padló és az ajtó között egyáltalán nem elhanyagolható. Az első benyomást rögtön elronthatja, ha nincs meg az összhang, hiszen a szoba két legszembetűnőbb eleméről van szó. Természetesen a falak színe is befolyásolhatja az ajtó stílusát, így figyeljünk oda, hogy a kiválasztott dekorfóliás beltéri ajtó kiegészítse a szoba további színeit is.

Ahol számít a természetes fény

Nem mindegy, hogy hova keressük a tökéletes ajtót. Ha például természetes fényt szeretnénk csempészni a lakás sötétebb pontjaiba, érdemes szétnézni az üvegbetétes ajtótípusok között, mely világossággal tölti meg elszigeteltebb pontjait is a lakásnak. Választható elrendezés, és üvegtípus segít, hogy leginkább igényeinkre szabhassuk elképzelt ajtónkat.

Kiegészítők

Ne elégedjünk meg azzal, hogy kiválasztjuk az ajtó színét, anyagát és mintázatát, hiszen beltéri ajtónk stílusát tovább mélyíthetjük, ha odafigyelünk a részletekre, például a megfelelő stílusú kilincs kiválasztására.