Az üveg ajtókat azokba a helyiségekbe építjük be, ahol egy kis üveges vagy az üveggel osztott ajtó gátolná a fény terjedését a helyiségekben.

Üveggel osztott ajtóinkat CPL, Festett és 3D vákumfóliás kivitelben is megrendelheti.

Ekkor az ajtólap jobb és bal oldalán MDF anyagot talál és a 2 oldalt középen edzett üveget futtatunk végig, úgy ahogy a képen látja.

Üveg ajtót úgy is tudunk készíteni, hogy az ajtónak csak a tokja készül MDF-ből. ( Ami szintén lehet CPL, festett, vagy 3D vákumfóliázott ) Az ajtó lapja teljes egészében üveg. Ilyenkor 8 vagy 10 mm-es edzett biztonsági üveglapot készítünk, melyet a hozzá tartozó üvegajtó vasalatokkal helyezünk fel a tokra.

  • A savmart üveg felülete könnyen tisztítható, maradandó nyomok nélkül.
  • Az ajtó tokja minden esetben utólag szerelhető.
  • Az üveg ajtó lap átlátszó, vagy savmart üveggel rendelhető.
  • Az ajtó lapba bármilyen mintát tudunk sav maratni.

Néhány példa:

ajtó

Az üveg ajtókat toló ajtó vasalattal is el tudjuk látni. Ekkor az üveglap a fal síkja előtt tolódik. A padlón alsó vezetősín nincs, ezért az átjáró akadálymentes. Az ajtólap alsó része egy megvezetőn tolódik, ezzel megakadályozzuk a lap kilengését.

A toló ajtónak térelválasztó funkciója van, ezért a zajokat, szagokat nem zárja ki.

ajtó

Az üvegajtó, mint beltéri ajtó előnyei

Az üvegajtók számos előnnyel bírnak a beltéri ajtók világában. Az ajtólapként alkalmazott edzett üveg nem csupán biztonságot nyújt, de esztétikailag is magasabbra emeli a szoba összképét, arról nem is beszélve, hogy egész otthonunkat vagy esetleg irodánkat megtölti természetes fénnyel. Ez utóbbi már csak azért sem elhanyagolható, hiszen a természetes fény nem csak szemünket, de pénztárcánkat is kíméli azáltal, hogy kisebb igény lesz a lámpák használatára. Akik a magánszférájukat féltve elhessegetik az üvegajtó beszerelését, azoknak van egy jó hírünk! Speciális, savmart üvegfelületeink csupán a fényt engedik át, azt nem árulják el, mi zajlik az ajtó mögött, így bátran választhatja ezt az opciót az is, aki szeretné megtartani szobáját vagy irodáját privát zónának.