Hogyan tartsuk karban a bejárati és beltéri ajtókat?

Az ajtók otthonunk fontos részei, amelyek nem csak a bejáratot biztosítják, de a hőszigetelésben és a zajcsökkentésben is szerepet játszanak. A megfelelő karbantartás meghosszabbítja az ajtók élettartamát, és biztosítja, hogy zökkenőmentesen működjenek.

Tisztítás:

  • Fa ajtók: Rendszeresen tisztítsa meg a fa ajtókat puha ruhával és enyhe mosószeres vízzel. Kerülje a durva vegyszerek és súrolóanyagok használatát, mert ezek károsíthatják a fa felületét. Évente egyszer kenje be az ajtót faolajjal a nedvesség elleni védelem érdekében.
  • Fém ajtók: A fém ajtók tisztításához használjon puha ruhával enyhe mosószeres vizet. Ne használjon savas vagy lúgos tisztítószereket, mert ezek károsíthatják a fém felületét.
  • Üvegszálas ajtók: Az üvegszálas ajtók tisztításához használjon puha ruhával enyhe mosószeres vizet. Ne használjon durva súrolóanyagokat, mert ezek megkarcolhatják az ajtó felületét.

Karbantartás:

  • Minden ajtótípusnál: Rendszeresen ellenőrizze az ajtó zárjait és pántjait. Ha szükséges, kenje meg őket olajjal. Ellenőrizze az ajtótömítéseket is, és ha szükséges, cserélje ki őket.
  • Fa ajtók: Évente egyszer ellenőrizze az ajtót repedések és sérülések szempontjából. Ha bármilyen problémát észlel, javítsa meg azt.
  • Fém ajtók: Rendszeresen ellenőrizze a fém ajtókat rozsda szempontjából. Ha bármilyen rozsdát észlel, távolítsa el azt, és fesse be az ajtót.

Gyakori ajtóproblémák:

  • Az ajtó beragad: Ha az ajtó beragad, próbálja megmegolajozni a zsanérokat. Ha ez nem segít, előfordulhat, hogy az ajtót be kell állítani.
  • Az ajtó nem záródik be rendesen: Ha az ajtó nem záródik be rendesen, ellenőrizze a zárjait és a pántjait. Ha szükséges, állítsa be az ajtót.
  • Huzat az ajtó körül: Ha huzatot érez az ajtó körül, ellenőrizze az ajtótömítéseket. Ha szükséges, cserélje ki őket.

Mikor kell cserélni az ajtót?

Az ajtókat általában 20-30 évente kell cserélni. Azonban előfordulhat, hogy az ajtót korábban kell cserélni, ha súlyosan sérült, vagy ha nem működik megfelelően.

Ajtó Budapest

Ha új ajtóra van szüksége Budapesten, forduljon a BB-Ajtóhoz (Ajtó Budapest). Széles választékú bejárati és beltéri ajtókat kínálunk (Beltéri ajtó Budapest), amelyek megfelelnek az Ön igényeinek és költségvetésének.

A BB-Ajtó szakértő csapata segít kiválasztani a tökéletes ajtót otthonába, és gondoskodik a szakszerű beszerelésről is.

Forduljon hozzánk bizalommal még ma, és kérjen ingyenes árajánlatot!