Miért szorul az ajtóm

Főoldal > miert-szorul-az-ajtom

Miért szorul az ajtóm?

beltéri ajtók élete sem olyan zökkenőmentes, mint gondolnánk. Megeshet ugyanis, hogy még ha az elején rendesen is lett beépítve beltéri ajtónk, az idő ? és a sok nyitogatás – folyamán valamiért elkezd szorulni, magától becsapódik, esetleg még a külsejét is saját elképzelései szerint mintázza otthonunk kiskedvence. Ahhoz, hogy megtudjuk, mit tehetünk élettartamának meghosszabbítása érdekében, először fontos megállapítani, hogy mi okozta a problémát. Nézzük, mi okozhatja egy beltéri ajtó szorulását, nehézkes nyitását.

Biztos, hogy jól lett beépítve?

Ha ajtónkon röviddel beépítés után már jelentkeznek a tünetek, valószínűleg nem kell sokáig gondolkodnunk a válaszon. Ilyenkor a józanész is azt diktálja, hogy hívjuk fel a vállalkozót, aki beépítette nekünk, és kérjük meg, nézzen rá még egyszer. Előfordulhat, hogy csak egy csavar lett a kelleténél gyengébben meghúzva, a többit már az idő intézi nekünk.

Az alattomos pára

Az említett probléma alól a fürdőszobaajtó sem kivétel. Foghatnánk persze a párára is, amit ha a fa magába szív, megdagad tőle, így is előidézve azt, hogy szoruljon az ajtó, de itt a hiba inkább abban rejlik, hogy nem megfelelő ajtót választottunk. Erre sajnos nincs más megoldás, le kell cserélnünk az ajtót, legközelebb szorítkozzunk a vízálló darabokra, mint a dekorfóliás beltéri ajtó is.

Hogy vannak az ajtópántok?

Nem kell ugyanis feltétlenül az ajtóban keresni a hibát, megeshet, hogy az ajtólapokat tartó ajtópántok a hunyók. Vessünk egy pillantást rájuk, elképzelhető, hogy csak a meglazult csavarokat kell visszacsavaroznunk, kiváltképp, ha gyermekeink előszeretettek használják mászókának az ajtót.

Régi darab

Ha a fentiek egyike sem igaz, és ajtónk már régóta használatban van, nem kizárt, hogy magától megadta magát, elég egy nem látott repedés az ajtó szerkezetében. Ebben az esetben sem tudunk mást ajánlani, ideje lecserélni az ajtót. Nálunk, a BB-ajtónál egyszerűen megoldható a beltéri ajtó rendelés is, így csak elég kiválasztani a megfelelő ajtót, mi pedig készséggel leszállítjuk otthonába.